Interieurtrend: Zwart

 

 

 

Zwart in het interieur

Door te spelen met zwarte lijnen in een witte ruimte krijgt het interieur letterlijk en figuurlijk vorm. Het contrast van slechts een paar zwarte elementen maakt de sfeer veel minder eentonig en saai. Het moderne en modische gevoel ontstaat door in een witte kamer deuren te plaatsen met een zwart frame zoals de nieuwe glasdeuren uit de Front-serie van Svedex. Combineer deze deuren met een zwart lampje, een wandkastje of een zwart plaid en je hebt een interieur dat ruimtelijk en licht is met hier en daar een stoer accent in zwart.

Stylingtip: het zwart-witte interieur krijgt een warmere uitstraling door de toevoeging van een parketvloer in berken of eiken, een berber kleed met zwart ruit motief en een grote tropische plant. Ook met accessoires van messing en goud geef je de sfeer een tikkie glamour mee.

Foto: sfeerbeeld via elisabethheier.no, Oscar de la renta Resort ’18, wandrek Lean van Stilst.nl, behang Intrigue voor LondonArt van Valeria Zaltron, Trendcompass.

 

Mix & Match met Zwart & Wit

Het motto van deze interieurtrend is “alles mag zolang het maar wit met zwart is”. Door te spelen met grafische dessins, zachte materialen en hier en daar een glanzend metalen detail creëer je een levendig interieur. Belangrijk voor de styling is dat zwart altijd als accent wordt toegepast, subtiel, als een lijn die in de ruimte getekend is. Met de nieuwe Front-deur met zwarte glaslatten speel je op een stijlvolle én functionele manier met zo’n zwart lijnenspel in de ruimte.

Stylingtip: Een zwart-wit behang met visgraat dessin is een opvallende manier om je interieur een modische make-over te geven. Pas het toe op een vlakke muur tegenover de kant van de kamer waar je binnenkomt via de Front-deur. De zwarte glaslatten op de deur - met aan weerskanten een strakke witte muur – coördineren zo perfect met de gedecoreerde wand. Nog een paar zwart-witte sierkussens op de bank en je bent up to date met de laatste woontrends.

Foto: sfeerbeeld fionaandersenphotography.co, behang Angle van fermliving.com, Front deur FR515 met zwarte glaslatten van Svedex.nl

 

          Auteur: Monique van der Reijden, trendwatcher