Svedex Comfort kozijn


Kozijn met kwaliteit en uitstraling

Een mooie binnendeur verdient een bijpassende omlijsting. Niet alleen op het gebied van kwaliteit, maar ook qua uitstraling. Daarom ontwikkelde Svedex een kozijn dat beide eigenschappen samenvoegt: Svedex Comfort. Dit kozijn heeft een luxe, warme uitstraling door zijn speciale detaillering en Svedex Superlak® afwerking. Een strak en hedendaags alternatief op de traditionele stalen kozijnen.


Multi inzetbaar kozijn

Het Svedex Comfort-kozijn maakt opwaardering van het interieur gemakkelijk. Door de slimme vormgeving is het Svedex Comfort kozijn geschikt voor zowel vervanging/renovatie als nieuwbouw. Standaard is Svedex Comfort voorzien van de duurzame, stoot- en krasvaste Svedex Superlak®-afwerking. Aflakken is dus niet meer nodig!


De voordelen van Svedex Comfort kozijn

  • Kant-en-klaar kozijn + compleet afgelakt, voorzien van paumelles, scharnieren, sluitplaat en afdichtingsprofiel.
  • Het ideale alternatief voor stalen kozijnen.
  • Geschikt voor vervanging/renovatie en nieuwbouw.

 
Eigenschappen Svedex Comfort kozijn

  • Geschikt voor wanddiktes van 70, 100 en 125 mm.
  • In diverse uitvoeringen leverbaar, waaronder enkel- en dubbeldeurs.
  • Verkrijgbaar in de kleuren Alpine wit en Extra wit.
  • Verschillende bekledingen mogelijk.


Toepassingen en montage Comfort kozijnen

Om van een perfect eindresultaat te kunnen genieten, zijn er een aantal voorwaarden bij de toepassing en montage essentieel. Lees hieronder de voorwaarden voor zowel nieuwbouw als renovatie.

 Voorwaarden en omstandigheden

Monteer de Comfort Kozijnen pas op het allerlaatste moment van de bouw (nieuwbouw en renovatie) en onder de juiste omstandigheden. Zo voorkom je beschadigingen aan deur en kozijn. Op het moment van monteren dient de woning (zeker in geval van nieuwbouw) voldoende droog te zijn. Net als dit geldt voor bijvoorbeeld een houten vloer of behang, kan een goed eindresultaat alleen gegarandeerd worden als de vochtigheid en temperatuur in de woning aan de eisen voldoet.  De relatieve luchtvochtigheid mag maximaal 60% zijn en de temperatuur minimaal 10º C. Na plaatsen van het kozijn hoeft u alleen nog de plinten te plaatsen, af te kitten en de wanden af te werken. In geval van vervanging of Woonklaar nieuwbouw kan het kozijn op de afgewerkte (harde) eindvloer (tegels, laminaat) worden geplaatst. 

Speciale tools voor monteren Svedex Comfort kozijnen

Gebruik de juiste tools en montage middelen.  Svedex heeft voor een juiste en efficiënte montage speciaal op het Comfort kozijn afgestemde montage tools beschikbaar. Svedex adviseert deze  Comfort montage tools altijd te gebruiken. Neem contact op met de binnendienst voor meer informatie.

Volg de instructies die Svedex heeft opgesteld ten aanzien van montage en afwerking van het kozijn.

 

 

Technische informatie Svedex Comfort kozijnen

Raadpleeg voor nadere informatie zoals Technische documentatie en Montage instructies  www.svedexserviceportal.nl en de ‘Toepassing- en montage voorwaarden Comfort kozijn