Bas, werkvoorbereider met BIM kennis

Hij laat zich de kop niet snel gek maken en is eigenlijk altijd de rust zelve. Deze eigenschappen komen Bas goed van pas in zijn functie van Werkvoorbereider binnen het team Verkoop Woningbouw bij Svedex. In deze functie heeft hij veelvuldig contact met aannemers om werkzaamheden af te stemmen. Daarnaast is hij één van de werkvoorbereiders binnen Svedex die opgeleid is op het gebied van BIM (BIM staat voor Bouwwerk Informatie Model, een realistisch 3D model van het te bouwen project). De afwisseling en uitdagingen die zijn functie van hem vragen, maken het werk leuk voor Bas. Een vraag kan namelijk niet altijd met een standaard oplossing beantwoord worden. Dan moet er mee gedacht worden met de aannemer en echt een maatwerkoplossing geboden worden. Bas: “Dat is niet altijd makkelijk, maar maakt het wel uitdagend!”

De bouw zit in zijn bloed

Voordat Bas aan zijn carrière bij Svedex begon, is hij meerdere jaren werkzaam geweest als stukadoor. Ondanks dat hij nog steeds plezier in zijn werk had, wilde hij op een gegeven moment iets anders. Daarnaast is het beroep van stukadoor natuurlijk fysiek behoorlijk zwaar en zag hij zichzelf dit niet zijn hele leven doen. Vandaar dat hij na 9 jaar als stukadoor te hebben gewerkt in zijn vrije tijd een opleiding heeft gevolgd als werkvoorbereider/calculator. Na zijn diploma kwam Svedex op zijn pad en is hij begin 2016 aan de slag gegaan als werkvoorbereider binnen het team Verkoop Woningbouw. Dit was in het begin even wennen, omdat hij ineens van hele dagen fysiek zwaar werk verrichten naar hele dagen stilzitten op kantoor ging. Maar dit is hem absoluut niet tegen gevallen. Hij heeft juist heel veel plezier in zijn huidige werk.

Sportieve vader

Bas woont samen met zijn vrouw Ingrid en 2 kinderen, van 4 en 1 jaar, in Lichtenvoorde. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te sporten. Zo speelt hij af en toe een potje zaalvoetbal en gaat hij met zijn vader hardlopen. Sinds kort doet hij daarnaast ook aan bootcampen in de buitenlucht waar hij veel plezier aan beleeft. In de zomer gaat hij graag vissen en houdt hij van een beetje snelheid. Dus karten en motor rijden op zijn Honda CBR Fireblade vindt Bas ook leuk om te doen.

Een échte teamspeler

Een van zijn sterke karaktereigenschappen is dat Bas graag anderen wil helpen. Hij zal altijd zijn uiterste best doen zaken uit te zoeken om de vraag van een ander zo goed mogelijk te beantwoorden. Bas: “Al mijn collega’s op de afdeling (Verkoop Woningbouw) hebben deze instelling. Dat is wat ons sterk maakt.”

Verantwoordelijk voor aannemers in Zuid Nederland

In vergelijking met zijn beginperiode bij Svedex is het werk inhoudelijk de afgelopen jaren niet wezenlijk veranderd. Wel is het een stuk drukker geworden vindt Bas. Dit komt onder andere doordat de bouw er in 2016 in zijn algemeenheid natuurlijk anders voor stond dan nu het geval is. Maar de drukte heeft ook te maken met het feit dat hij nu een andere soort klanten bediend dan in het begin. Toen hielp hij voornamelijk aannemers die via dealers afnemen. Tegenwoordig helpt hij aannemers uit rayon Zuid. Dat wil zeggen zowel grotere landelijke aannemers als lokale aannemers die gevestigd zijn in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en voor een deel Zuid-Holland. Het werk is inhoudelijk dus niet wezenlijk veranderd, alleen de projecten die hij nu mag doen zijn groter en meer divers geworden. Voorbeelden van klanten die hij bediend zijn ABB Bouwgroep, Heijmans, Van Wijnen en Laudy bouw.

Wist u dat?

Bas komt uit een echte bouw familie. Zijn vader heeft een eigen stukadoorsbedrijf, zijn broer is timmerman en Bas zelf heeft dus jarenlang als stukadoor gewerkt.Bas Immink, Werkvoorbereider Svedex:
“Ik vind het leuk om met aannemers mee te denken en een echte maatwerkoplossing te bieden. Dat is niet altijd makkelijk, maar maakt het wel uitdagend!”