• Loopbaanbegeleiding
  • Coaching on the job
  • Beste leerbedrijf in 2014


Personeelsontwikkeling

Svedex ontwikkelt zich continu, en gunt haar medewerkers exact hetzelfde. Wij willen dat onze medewerkers meegroeien in hun werk en naar een volgende functie. Daarnaast streven we naar een duurzame en betrokken relatie met onze medewerkers. 

Wij investeren in onze medewerkers door middel van loopbaanbegeleiding, rouleren van taken en/of functie, verrijken van taken of functie, coaching on the job, leren van collega’s, trainen van vaardigheden en het volgen van erkende cursussen en opleidingen.

Al onze medewerkers kunnen in samenspraak met hun leidinggevende een persoonlijk ontwikkelingsplan opstarten. Dit geeft hen de mogelijkheid hun ambities bespreekbaar te maken. Samen met de medewerker worden concrete afspraken over hun loopbaan vastgelegd.

Daarnaast worden onze vacatures altijd eerst intern uitgezet voordat we extern gaan werven. Wij willen hiermee de loopbaanmogelijkheden van onze eigen medewerkers extra bevorderen.

Erkend leerbedrijf

Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden medewerkers een goede en uitdagende werkplek die aansluit bij hun opleiding. Of je nu aan de slag gaat op het gebied van ICT, HR, Financiën of Commercie, je komt altijd terecht op een leerzame en dynamische plek. Een voorbeeld hiervan zijn de BBL-opleidingen procestechniek niveaus 1 t/m 3 waar Svedex een succesvolle samenwerking heeft met het Graafschap College. Diverse medewerkers die op deze manier bij ons zijn begonnen, hebben inmiddels een contract voor onbepaalde tijd gekregen en zijn doorgegroeid in een andere functie.

Erwin Hoeks Docent Operator Opleidingen, Graafschap College Doetinchem:

"Als school vinden wij het goed om te zien dat een bedrijf als Svedex veel tijd en energie steekt in het opleiden van (nieuw) personeel. Dit geeft aan dat het graag investeert in de groei en ontwikkeling van mensen. Daarmee is men in staat het eigen productieproces beter te laten verlopen, maar neemt het tegelijkertijd een maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de regio.’’

Werken als operator bij Svedex

Wij bieden maatwerkopleidingen aan tot operator in samenwerking met het Graafschap College. Een operator is o.a. verantwoordelijk voor het werken met verschillende apparatuur en machines binnen Svedex, kwaliteitscontroles en onderhoud van de apparatuur. Bekijk de video om een indruk te krijgen van het werk als operator.


Stage lopen bij Svedex

Svedex biedt stageplaatsen aan op zowel mbo-, hbo- als universitair-niveau. Binnen Svedex zijn er verschillende voorbeelden te vinden van medewerkers die begonnen zijn als stagiair, daarna een contract aangeboden hebben gekregen en promotie hebben gemaakt.

In 2014 is Svedex uitgeroepen tot Beste leerbedrijf door kenniscentrum ECABO. Juryvoorzitter en ECABO-manager Vincent van Baaijen: ‘’ Svedex neemt jong talent serieus. Als het om opleiden gaat, staat bij Svedex de leerling centraal.’’