Nederlandse deurenfabrikant met oog voor duurzaamheid

Svedex is een écht Nederlands familiebedrijf dat al generaties terug gaat. Wij zijn van mening dat onze planeet het belangrijkste goed is dat we aan onze jongere generaties doorgeven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dan ook een absolute must!

Duurzaam hout

Zo waren wij één van de eerste deurfabrikanten die FSC® gecertificeerde deuren op de markt brachten. Houtproducten met het FSC keurmerk zijn afkomstig uit verantwoord beheerde bossen die onafhankelijk zijn gecertificeerd volgens de richtlijnen van FSC International. Wij houden zoveel mogelijk rekening met het milieu en met sociale leefomstandigheden. Het grootste gedeelte van onze deuren beschikt over het FSC certificaat®. Wanneer u voor een deur kiest met dit keurmerk bent u ervan verzekerd dat de deur op duurzame wijze tot stand is gekomen. Vanaf 2014 mag Svedex ook het PEFC® certificaat voeren. Dit certificaat streeft hetzelfde doel na als FSC, namelijk 100% verantwoord bosbeheer. Sindsdien leveren wij meer dan 95% van onze producten met een certificaat voor duurzaam bosbeheer.

Duurzame lak

Svedex Superlak® is ongeëvenaard in de markt en maken we al sinds 1973. Deze extreem kras vaste en lichtechte lak is 100% oplosmiddelvrij, in tegenstelling tot veel andere lak soorten, en kent daarom geen voor mensen schadelijke gassen wanneer u deze in uw woning hebt. Daarnaast verbruikt dit lakproces minder energie dan andere laksystemen waardoor we minder CO2 uitstoot hebben.

Duurzame energie

Op het gebied van energie zijn we ook zo duurzaam mogelijk. Zo zijn we bijna zelfvoorzienend als het gaat om het verwarmen van ons pand. Wij verbranden namelijk de houtresten die vrijkomen bij de productie van onze deuren. De warmte die hierbij vrijkomt gebruiken we in ons productieproces en om ons kantoor te verwarmen. Ook wekken we zelf een gedeelte van onze elektriciteit op. De uitlaatgassen die bij dit proces vrijkomen gebruiken we vervolgens in ons lakproces. En uiteraard zijn onze fabriekshallen grotendeels voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Duurzame leveranciers

Wij kiezen bewust voor leveranciers binnen Europa. Op deze manier minimaliseren we het transport van grondstoffen tot een minimum. Kortom bij Svedex is maatschappelijk verantwoord ondernemen een bewuste keuze en gaat dat samen met kwaliteit en design.