André, relatiemanager bij uitstek

Hij gaat ver als het om zijn klanten gaat. In zijn functie als Rayonmanager Aannemerij Zuid heeft een goede klantrelatie voor André dan ook de hoogste prioriteit. Vanaf oktober 2008 is hij in deze functie hét aanspreekpunt ‘buiten’ voor alle klanten in de regio Zuid-West Nederland (Zeeland, Brabant, Limburg en Zuid-Holland). Hij besteedt veel tijd aan procesbegeleiding en moet er voor zorgen dat alle projecten binnen zijn regio in goede banen verlopen. Dit betekent dat hij de spil is tussen de klant en de binnendienst van ‘Verkoop Woningbouw Nederland’ en ‘Werkvoorbereiding’.

Procesbewaker en verbinder

Alle aannemers die klant zijn bij Svedex werken met ons koperskeuze concept Svedex Deurplus. Op het moment dat een project opgestart moet worden, zorgt André ervoor dat alle uitgangspunten samen met de klant op papier worden gezet zodat de Deurplus website, onderdeel van ons koperskeuze concept, op de juiste manier gevuld kan worden. Denk hierbij aan welk assortiment aangeboden wordt, keuzebeperkingen voor de kopers, prijsvoering en allerlei technische zaken. Als alles is vastgesteld, koppelt André dit terug naar de binnendienst zodat zij de Deurplus website kunnen maken. Ditzelfde doet hij voor de werkvoorbereiding. Ook hier besteedt hij veel tijd aan zodat het werkvoorbereidingsproces opgestart kan worden. André: “Het geeft me een kick als de binnendienst zo weinig mogelijk vragen heeft tijdens het inrichten van de website en uitwerken van de woningspecificaties door werkvoorbereiding Svedex, want dan heb ik mijn werk goed gedaan.”

Verder is André ook een verbinder. De bouwwereld bestaat uit allerlei verschillende mensen en groepen. En als rayonmanager heb je te maken met veel van die groepen, denk aan kopersbegeleiders, inkopers, werkvoorbereiders, projectleiders, uitvoerders, etc. Als rayonmanager moet je in staat zijn al deze talen te kunnen spreken en daarnaast de vaardigheid hebben de klant te kunnen verstaan. André kan dit met zijn ervaring als geen ander en verbindt zo verschillende groepen, zowel intern als extern.

Van slager tot rayonmanager

Je kunt best stellen dat de loopbaan van André niet heel erg doorsnee is. Van huis uit komt André uit een slagers familie. Als kleine jongen was hij ieder vrij uurtje te vinden in de slagerij van zijn vader, dus de keuze wat hij later wilde worden was al snel gemaakt. Na zijn middelbare school opleiding LDS (Lager Detailhandel vakschool)  was het dus ook niet meer dan vanzelfsprekend dat hij de slagersvakschool ging doen. Na meerdere jaren met veel plezier als slager te hebben gewerkt, gaf zijn toenmalig werkgever aan de slagerij afdeling te sluiten en om te bouwen naar een voorverpakte afdeling. Hierdoor moest hij opzoek naar iets nieuws. Per toeval is hij destijds eigenlijk de sales ingerold, maar hij kwam er achter dat dit hem wel heel erg lag en hij hier veel voldoening uit haalde. Na bij verschillende werkgevers te hebben gewerkt, werd hij via zijn netwerk in 2008 benaderd om als Rayonmanager Zuid voor Svedex aan de slag te gaan. Eigenlijk vanaf het begin voelde dit direct goed en werkt hij met veel plezier bij Svedex.

Van niets, iets maken

Zonder enige ervaring in deurenland of de bouwwereld maar met een bult aan verkoopervaring, kwam André bij Svedex terecht.
Affiniteit met de bouwwereld heeft hij ook altijd gehad. Het proces en de wereld spreekt hem aan, van ‘niets iets maken’. Dingen zien opbouwen, groeien en mooier maken, dat is iets wat hij leuk vindt. De groei van Svedex heeft hij van dichtbij mee mogen maken en hier heeft hij ook zijn steentje aan bijgedragen. Toen André begon was de markt namelijk volledig anders als dat deze nu is en stond Svedex als organisatie nog niet daar waar het nu is. “Het is mooi om van begin af aan mee te hebben mogen helpen om alles op te bouwen”,
aldus André.

Een echte korfbalfamilie

De grootste vrijetijdsbesteding van André is korfbal. Toen zijn dochter Celine 6 jaar was, wilde zij op korfbal en daardoor is André hier zelf ook in gerold. Inmiddels korfbalt hij al meer dan 18 jaar. Hij traint 2 keer in de week en daarnaast speelt hij elke zaterdag een wedstrijd. Maar niet alleen André is gepakt door het spelletje, zijn zoon en dochter spelen ook fanatiek korfbal. En zijn vrouw Ineke, waarmee hij al bijna 25 jaar getrouwd is, is actief als vrijwilliger binnen de korfbalvereniging. Zij zorgt er voor dat de bar op rolletjes loopt. André is zelf naast spelend lid ook actief binnen de vereniging als vrijwilliger waar hij veel voldoening uit haalt. De familie Pouwer is dus regelmatig gezamenlijk op zaterdag terug te vinden op de korfbalvelden.

André Pouwer, Rayonmanager Aannemerij Zuid Svedex:
“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”