Jesper, een echte spin in het web

Nauwkeurigheid, precisie en een luisterend oor voor de klant; daarvoor zit u bij Jesper zéker goed. Sinds oktober 2017 werkt hij bij Svedex als Allround medewerker aftersales & service. In deze functie helpt hij zowel aannemers als consumenten om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen wanneer een project onverhoopt niet helemaal loopt zoals bedoeld. Naast deze werkzaamheden houdt Jesper zich ook een gedeelte van de werkweek bezig met verkoop gerelateerde zaken. Dit maakt zijn functie heel leuk en afwisselend vindt hij zelf. Persoonlijk contact is voor Jesper heel belangrijk. Hij probeert dan ook altijd te weten te komen wie de klant is achter de stem of de mail.

Service op Svedex niveau

Kwaliteit staat bij Svedex hoog in het vaandel. We streven er naar dat onze servicelevels voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als alle producten uit onze fabriek. Jesper is hierbij van onschatbare waarde omdat hij het eerste aanspreekpunt is voor alle servicevragen van aannemers. In zijn functie heeft hij contact met alle betrokkenen. Hij maakt een afspraak met de kopers en hij bevestigd deze afspraak aan onze monteurs. Als de service aanvraag is opgelost, koppelt hij dit ook altijd terug aan de betrokken aannemer. Daarnaast overlegt Jesper met onze kwaliteitscoördinator als er klachten terug komen die te wijten zijn aan het productieproces, om deze in de toekomst te voorkomen.

Binnendienst Verkoop Woningbouw bij Svedex

Daarnaast is Jesper bij Svedex op kantoor het eerste aanspreekpunt voor enkele aannemers in de provincie Zuid-Holland bij technische en commerciële vragen. Hij ondersteunt de buitendienst, maakt offertes en maakt kostenopstellingen. Aannemers die Jesper bedient zijn onder andere Ballast Nedam, ERA contour en Waal. Inmiddels heeft hij al veel eigen kennis opgedaan sinds zijn indiensttreding bij Svedex. Uiteraard worden er ook specifieke technische vragen gesteld die hij in samenwerking met product management uitzoekt. Kortom, Jesper is in zijn functie een échte spin in het web.

Ondernemerschap

Het ondernemerschap is Jesper met de paplepel ingegoten, want zijn ouders hebben een eigen boomkwekerij. Groene vingers heeft hij echter niet, maar de kwekerij van zijn ouders is wel de reden geweest dat hij Small Business en Retail Management is gaan studeren. Tijdens zijn studie kwam Jesper er achter dat een eigen onderneming opstarten niet helemaal zijn ding is. Ondanks dat heeft hij veel profijt van zijn opleiding binnen Svedex, omdat hij ontzettend breed is opgeleid. 

Voetbal als grote hobby

Bijna alle vrije tijd van Jesper gaat op aan voetbal. Al sinds zijn 5e jaar voetbalt hij als aanvaller bij AZSV in Aalten. Zelf traint hij 2 keer per week en speelt op zaterdag een wedstrijd. Daarnaast traint hij ook een jeugdteam in de leeftijdscategorie van 11 t/m 13 jaar. Hij vindt het erg leuk om de progressie bij die kinderen te zien in de loop van het seizoen.Jesper Helmink, Allround medewerker aftersales & service Svedex:
“Ik vind het leuk om me in mensen te verplaatsen en haal er mijn voldoening uit ze te helpen.”