Simon, rayonmanager met technische achtergrond

Hij is ontzettend leergierig en vindt het heel erg boeiend om op de hoogte te zijn van alles wat zich afspeelt in de branche. Gecombineerd met een aanstekelijke dosis enthousiasme en passie voor deuren, dat is in een notendop wat Simon, onze nieuwe Rayonmanager Aannemerij, typeert. Vanaf 1 februari 2020 is hij het aanspreekpunt voor alle klanten in de regio Noord en Oost Nederland (Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Friesland). Nieuw bij Svedex is hij absoluut niet, want hij is al sinds 2014 in dienst.

Van binnen naar buiten

In totaal heeft Simon ruim 6 jaar gewerkt als commercieel medewerker binnendienst Woningbouw. Destijds, in 2014, was de afdeling een stuk kleiner ten opzichte van de dag van vandaag. Hij heeft de afdeling echt zien groeien. Het feit dat hij meerdere collega’s mocht inwerken, deels begeleiden en te zien groeien, vond hij altijd heel erg leuk. Geduld opbrengen om dingen goed uit te leggen is namelijk één van zijn sterke kanten. Daarnaast vindt hij het ook leuk om anderen iets te leren. Na 6 jaar vond hij het tijd voor een nieuwe uitdaging en wil hij op een andere manier zijn kennis en ervaring delen. Vandaar dat hij de switch heeft gemaakt naar de functie van Rayonmanager.

Ambitieuze enthousiasteling met visie

Simon kent de bouwwereld en houdt goed in de gaten wat er speelt in de branche. Hij vindt het interessant en leuk hierover te sparren met aannemers en passend advies uit te brengen. Simon: “Er zijn veel verschillende aannemers die allemaal hun eigen werkwijze hebben.
Ik vind het een ontzettend leuke uitdaging om hierbij de optimale samenwerking met hen te vinden.” Daarnaast is er veel ruimte om een eigen invulling te geven aan de functie, wat hem dan ook heel erg aanspreekt. Ambitieus is hij ook. Want zo vindt hij dat er samen met bestaande relaties nog veel te optimaliseren is. Zijn ambitie is echt onderdeel te worden van de bedrijven waarmee Svedex al partnerschappen heeft. Door processen nog beter op elkaar af te stemmen, ontstaat er een efficiëntere werkwijze. Hierdoor kan de focus nog meer op de wensen van kopers komen te liggen. Kortom, een win, win, win situatie.

Techniek met commercie, de ideale combinatie

Na zijn diploma Bouwkunde aan de Hogeschool Utrecht heeft hij meerdere jaren als werkvoorbereider bij diverse bedrijven gewerkt. Zo is hij werkzaam geweest bij een restauratie aannemer waar hij verantwoordelijk was voor de werkvoorbereiding van diverse projecten. Hierna heeft Simon ervaring opgedaan als werkvoorbereider in de utiliteitsbouw. Zo heeft hij onder andere de complete staalconstructie uitgetrokken voor het Erasmus MC.

Na een aantal jaren als werkvoorbereider te hebben gewerkt, was hij toe aan iets nieuws en is een meer commerciële weg ingeslagen.
Bij een bedrijf dat prefab beton verkocht ontdekte hij zijn interesse voor het commerciële ‘spel’. Ook kwam hij erachter dat de dynamiek die het schakelen tussen allerlei partijen met zich mee brengt, hem heel erg interesseert. In 2014 kwam Svedex op zijn pad. Vlak daarvoor had hij al bewust de keuze gemaakt om na 10 jaar in Utrecht te hebben gewoond weer dichterbij zijn familie, kennissen en vrienden in Zutphen te willen wonen. Een werkgever in de Achterhoek kwam daarom alleen maar als geroepen.

Wandelfanaat

Lange afstandswandelen is één van zijn grote hobby’s. En nee, dan gaat het niet om de avondvierdaagse of de Nijmeegse vierdaagse. Maar echt om tochten op onverhard terrein en berggebieden. “Hoe ruiger hoe beter. Als ik van tevoren een beetje bang ben ergens aan te beginnen, motiveert mij dat alleen maar er alles uit te halen”, aldus Simon. Zo is hij bijvoorbeeld van plan samen met zijn neef het Schotse ‘Isle of Skye’ te bezoeken op het moment dat dit weer mogelijk is. Ze willen tijdens deze vakantie van het zuiden van het eiland Skye naar het noorden lopen. Dat is ongeveer 150 km lopen inclusief rugzak en tent op een kompas en landkaart. De bedoeling is 5 tot 6 dagen over deze tocht te doen. In 2019 heeft hij een soortgelijke vakantie met zijn neef gemaakt, toen in Zweden.

Wist u dat?

Bij het studieadvies van de lagere school al werd aangegeven dat techniek in combinatie met commercie iets voor hem kon zijn?
Dat hebben ze toen dus best aardig ingeschat.Simon Geessinck, Rayonmanager Aannemerij Noord & Oost Nederland Svedex:
“Als ik van tevoren een beetje bang ben ergens aan te beginnen, motiveert mij dat alleen maar alles er uit te halen!”