Wendy, een wandelende kennisbank

Een wandelende kennisbank, zo zou je Wendy misschien wel het beste kunnen omschrijven. Met haar 15 jaar bij Svedex is ze de meest ervaren Werkvoorbereider binnen het team Verkoop Woningbouw. In deze tijd heeft ze behoorlijk wat kennis opgedaan over de verschillende systemen en werkwijzen binnen de afdeling en fungeert ze dus ook vaak als vraagbaak. Naast haar werkzaamheden als werkvoorbereider is Wendy ook nog betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe ERP-systeem van Svedex. Binnen dit projectteam probeert ze haar opgedane kennis en ervaring over te brengen om bepaalde processen te verbeteren.

Betrokkenheid van A tot Z

In de veelzijdige functie is ze verantwoordelijk voor het uitwerken, controleren en begeleiden van diverse montage en/of leverprojecten. Na ontvangst van de gegevens via de rayonmanager en verkoop binnendienst zorgt ze dat alle benodigde producten in woningspecificaties worden uitgewerkt. Daarna worden de kopers opties verwerkt van het project en wordt de daadwerkelijke order aangemaakt. Dit gaat allemaal in nauwe samenwerking met de werkvoorbereiding van de aannemer. Naast het bewaken van de voortgang van de projecten zorgt ze ook samen met de montageplanning dat alle producten tijdig op de bouw geleverd worden. Daarmee is zij voor de werkvoorbereiding van onze klanten het belangrijkste aanspreekpunt.

Langdurige partnerschappen

Wendy is voornamelijk verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding van een aantal key-accounts in de provincie Noord-Holland. Al vanaf 2004 is ze werkzaam als werkvoorbereider voor Svedex en heeft in deze tijd een nauwe band opgebouwd met veel van onze klanten, iets dat ze heel waardevol vindt. Tot haar vaste klantenkring behoren onder andere: HSB Bouw, KBK Bouw, Aannemersbedrijf Kuin, M.J. de Nijs & Zn, Slokker Bouwgroep en Dura Vermeer Bouw Midden West. Meedenken met, het centraal stellen en zo snel mogelijk bedienen van de klant vindt ze de mooiste uitdaging in haar functie. Met als einddoel probleemloos en tijdig met de klant het project te kunnen opleveren.

De bouw zit in haar DNA

Verrassend is het niet dat Wendy terecht is gekomen in de bouwwereld. Haar vader is namelijk timmerman, haar broer heeft (net als Wendy zelf) Bouwkunde gestudeerd en haar zus heeft jarenlang bij een grote bouwhandelaar gewerkt. Als pas afgestudeerde MBO bouwkundige kon ze bij Svedex aan de slag. In eerste instantie werd ze aangenomen voor een tijdelijke ondersteunende functie. Van beide kanten beviel deze samenwerking zo goed dat ze al snel aan de slag kon als werkvoorbereider en is ze inmiddels zelfs uitgegroeid tot de meest ervaren werkvoorbereider binnen Svedex.

Toen versus nu

De functie van werkvoorbereider vervult Wendy nog steeds met heel veel plezier en vol overgave. In vergelijking met het begin van haar tijd bij Svedex is het werk in haar ogen inhoudelijk niet heel anders geworden, maar zijn er wel veel dingen geautomatiseerd. Waar vroeger orders veelal nog met de hand ingeklopt moesten worden, gaat de orderverwerking inmiddels grotendeels automatisch. Ook BIM speelt hierin een belangrijke rol waardoor het proces nu veel effectiever en minder foutgevoelig is. Daarnaast heeft ze het team behoorlijk zien groeien; van 2 naar inmiddels 7 werkvoorbereiders. Het klantcontact is hetgeen dat Wendy het leukst vindt en waardoor geen dag hetzelfde is.

Grote liefde

Wendy is al 20 jaar samen met haar Roy en is vorig jaar met hem getrouwd. Bij klanten is ze daarom misschien beter bekend onder haar meisjesnaam Wendy Böcker. Naast Roy heeft ze nog twee andere grote liefdes, namelijk hun twee zoontjes van 5 en 3 jaar oud.Wendy Hetterscheid, Werkvoorbereider Svedex:
“Hup, mouwen opstropen en ga er voor!”